Пътното пак слага бариери по пътя Силистра-Добрич
Пътното пак слага бариери по пътя Силистра-Добрич / netinfo

Отново е затворена отсечката от пътя Силистра - Добрич между селата Богорово и Кайнарджа заради навявания, съобщиха от Гражданска защита. Автомобилите ще минават по обходния път през село Войново. Преспи до метър и половина се образуват на откритите места на самия път. Най-опасно е на разклона за село Главан, предупреждават от Областното пътно управление. В затворената отсечка има много закъсали автомобили. Шофьорите и пътниците са приютени в кметствата.

Рано тази сутрин екип на Гражданска защита е помогнал за извличане на линейка, превозваща 6 човека за хемодиализа, между селата Варненци и Шуменци, община Тутракан. Малко по-рано е извикана тежка верижна машина да изтегли линейка с родилка, закъсала в преспи между селата Любен и Ситово. Жената е приета в силистренската болница малко преди да роди. Общо 10 са случаите, при които се е наложила помощ за извличане на автомобили, закъсали по пътищата в Силистренска област през изминалото денонощие. Няма пострадали хора.

Всички пътища в Силистренско са проходими при зимни условия, информират от ОД на МВР. Времето е облачно, с лек снеговалеж и умерен вятър. Температурите в региона са между минус 10 и минус 16 градуса. Отново най-студено е било в община Алфатар. Няма селища без електричество, вода и телефонни връзки.