Призови награди донесоха в Русе изпълнители от вокалното студио на Вили Икономов
Призови награди донесоха в Русе изпълнители от вокалното студио на Вили Икономов / netinfo

Първото издание на Арт фестивала „Сезони” се проведе в Бургас от 2 до 5 юли. Изпълнителят, който представи Вокално студио за поп и джаз „Икономов” към Читалище „Зора”, беше Габриела Иванова.

Фестивалът се организира от Община Бургас и ”Народно читалище Пробуда -1880 г. Бургас”. В рамките на Фестивала се провеждат конкурси за млади поп рок изпълнители – национален и международен, конкурс за приложно изобразително изкуство и конкурс за фотография и мултимедия.

Призови награди донесоха в Русе изпълнители от вокалното студио на Вили Икономов
netinfo

15-годишната изпълнителка от студиото на Вили Икономов взе участие в националния конкурс, категория „Индивидуални изпълнители”, във възрастовата група от 15 до 19 години. В него Габриела се състезаваше с участници от градовете Бургас, Варна, Велинград, Добрич, Монтана, Пловдив, Разград, Стара Загора и др., но успя да се пребори с конкуренцията и донесе в Русе втора награда.

В к.к. Албена други двама изпълнители на Вили Икономов огласяваха сцената на театъра в комплекса от 2 до 4 юли. Те участваха в Международната фестивална програма "Приятели на България”, в различни номинации и възрастови групи. Освен тях в конкурса се включиха и други русенски деца с ръководител Наталия Константинова, от Общински детски център за изкуство и култура. Над 250 участници от България, Русия и Румъния изявиха своя талант.

За участие във Фестивала маестро Икономов подготви и най-малката своя изпълнителка – Ая Христова, която съвсем скоро навърши 5 години. Дебютът й в конкурентното вокално съревнование й донесе първа награда. За изпълненията на двете песни, които изпълни, Ая бе удостоена от журито с диплом за Лауреат-Първа степен. Другият изпълнител, който представи студио „Икономов” е Жулиета Иванова. Тя получи най-високото отличие – ГРАН ПРИ, в нейната възрастова група.