/ МВР
Конфискуваха наркотици, оръжие, боеприпаси и пари от дома на мъж в Русе. В хода на полицейска операция е извършена проверка в квартира в русенския квартал "Възраждане", обитавана от 34-годишен мъж, известен на органите на реда.
 

мвр русе
МВР

В жилището са намерени и иззети около 400 грама метамфетамин на кристали, около 5 грама марихуана, таблетки екстази, електронна везна и други уреди за претегляне, мобилни телефони, бойно огнестрелно оръжие със заличени номера и боеприпаси към него, газов револвер с преправена цев и преправени боеприпаси, както и голяма парична сума в размер на около 20 000 лева в българска и друга валута.
 

мвр русе
МВР

При проверката не са установени документи за притежание и разрешение за използване на огнестрелното и газовото оръжие.

Спецакция на полицията срещу разпространението на наркотици се провежда у нас

По случая е започнато разследване с оглед извършено престъпление по чл. 354а от НК. 34-годишният мъж е задържан от служителите на ОДМВР - Русе за срок до 24 часа, като предстои да му бъде постановена мярка от прокуратурата за задържане до 72 часа. Работата по случая продължава.

На 31 август в Русе е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Действията са реализирани от служители на областната дирекция на МВР в крайдунавския град, под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.