Потресаващ филм за трафика на хора прожектират на ученици
Потресаващ филм за трафика на хора прожектират на ученици / netinfo

Европейския ден за борба с трафика на хора отбелязваме днес. По повод този ден в цялата страна е организирана десетдневната кампания под наслов „Трафик на хора: Време за действие”. В Русе тя ще бъде осъществена в партньорство между Национална комисия за борба с трафика на хора към МС, Фондация „Център Надя”- клон Русе, Областна дирекция МВР, Община Русе, Европейски информационен център “Европа Директно” и Дирекция „Контрол правата на детето”.


Като част от кампанията е предвидено в часовете на класния ръководител в училищата в цяла България да бъде засегната темата - трафик на хора. През следващата седмица в голямата конферентна зала в сградата на полицията в Русе ще се проведат прожекции на филма „Карго – изгубена невинност” пред ученици от горен курс на обучение. Вече е съгласуван график с регионалния инспекторат по образование. Очаква се филмът да бъде гледан от над 2000 ученици.

От 11 часа днес в залата на Европейски информационен център “Европа Директно” филмът ще бъде прожектиран и за гражданите на Русе.