Плевнелиев:Аз съм щастлив министър-обещах и изпълних
Плевнелиев:Аз съм щастлив министър-обещах и изпълних / Дарик Русе

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откри ремонтирания участък от ул. „Николаевска”. Строително-монтажните работи бяха финансирани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, Община-Русе и ВиК. Общата сума е в размер на 1 милион и 44 хиляди лева. Плевнелиев съобщи, че до кроя на месеца отново ще посети Русе във връзка с водния проект по прогама ИСПА.

Той каза още, че до 10 декември ще заработи регистър на незаконните строежи в България, съобщи в Русе министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. На сайта на ДНСК всеки гражданин ще може да влезе и да види конкретните обекти, издадените заповеди за събаряне и сроковете.

Освен че ще пращаме багерите навсякъде, ние искаме да променим и закона, каза още Плевнелиев. До края на годината ще има промени в Закона за устройство на територията, които в началото на януари ще се съгласуват между инстанциите. „Досега кметове и главни архитекти удобно са си затваряли очите, но не може държавата да е извинение за бездействие и безобразие по места”, каза министърът. Предвижда се да се определи ясно отговорността-за сгради от 1 до 3 категория ще се носи от ДНСК, от 4 категория надолу ще отговарят Общините.