/ netinfo
На 18 април в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше представен сборникът с разкази „Русе – град на мостове“, който е следствие от проведения национален конкурс за къс разказ „Мостове“ през 2017 г. от Дамски писателски клуб „Фортуна“, Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и с медийното партньорство на в. „Форум“.

Нели Цветкова – председател на Дамски писателски клуб „Фортуна“, Полина Лъвчиева - председател на Клуб „Мечтание“, и Цветелина Георгиева – редактор, разкриха фини детайли в изминаването на пътя от началото на конкурса до създаването на сборника разкази. „Русе – град на мостове“ бе темата, която събра 72 къси разказа.

Петчленно жури извърши подбора и излъчи десетте най-добри. Тази вечер бяха наградени и финалистите. Награда на публиката и награда на журито получи Явор Цанев за разказа „Понтонът“, втора в класирането за награда на публиката и фаворит на Дамски писателски клуб „Фортуна“ е Кристина Маринова, Красимир Бачков с разказа „Славей за вечеря“ е удостоен с награда на Клуб „Мечтание“.

Разказът „Спящият под моста“ на Стефан Георгиев е безспорният фаворит за наградата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ сподели пред присъстващите радостта си от осъществяването на този проект и изрази ясни намерения за предстоящо съвместно сътрудничество. Организаторите обявиха новата тема за второто издание, което ще се проведе през 2018 г., „Разкажи ми своята история“.