/ ОИЦ Русе
Много приятни емоции достави Областният информационен център на децата и младежите, които ползват социални услуги в оОбщина Русе, с празничното събитие, което организира в Пленарна зала вчера под мотото „Моята Европейска Коледа“ в партньорство с общинската дирекция „Здрави и социални дейности“.

Рисунки на русенски ученици стават част от изложбата „Дунавска карикатура“

То беше посветено на предстоящите коледни и новогодишни празници и на социалните проекти, финансирани чрез европейските фондове. „Днешният празник е нашият подарък за вас, той е израз на нашата признателност към социална Европа и всички, които са допринесли за тяхната реализация и подобряване на вашия живот“, каза при откриването управителят на ОИЦ-Русе Камелия Махакян.

А директорът на общинската дирекция „Здравни и социални дейност“ Мариела Личева приветства всички участници и гости от свое име и от името на кмета на Русе Пламен Стоилов.

ОИЦ популяризира дунавската стратегия с конференция, изложба и детски празник

По време на събитието на екрана в залата бяха показани 15 проекта на Община Русе за близо 13 млн. лева, финансирани от ЕСИФ в периода 2007-2018 г., чрез които деца, младежи, лица с различни увреждания, възрастни и други социално изключени хора и семейства са получили възможност за по-добър начин на живот и интеграция.

ОИЦ показа и калейдоскоп от снимки от дейността на социалните услуги с бенефициенти Общината и неправителствения сектор. От Клуба на социалния работник в Русенски университет представиха в презентация как в Европа празнуват Коледа.

В концерта взеха участие изпълнители на песни и танци от клубовете на Общински младежки дом и на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Водещ на програмата беше актрисата Ралица Константинова.

На финала на празника пристигна Дядо Коледа, за да зарадва с подаръци всички деца и младежи от социалните услуги, както и участниците в концерта. Даровете бяха подготвени от Областния информационен център, от сдружение „Смело сърце“ и от Младежкия парламент към Общински младежки дом.

Членовете на Младежкия парламент месец по-рано организираха чрез социалните мрежи събиране на дарения – играчки, книжки, лакомства, за да подготвят от тях пакети за всички деца и младежи в неравностойно положение.