Одобриха първите проекти финансирани с европари
Одобриха първите проекти финансирани с европари / netinfo
Одобрени за изпълнение са първите проекти в Силистра, които ще се финансират със средства от Европейските фондове. Това са т.нар. меки проекти, от типа „хора за хора” и са по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

Реално първият общински проект, който ще получи европейски пари, е на отдел „Образование”. Озаглавен е „Хармония в общуването” и е насочен към преодоляване на агресията в училище. За дейностите по проекта, чието изпълнение ще продължи една година, са предвидени 47 000 лева.

Справка в специализирания сайт за полезна информация, свързана с оперативните програми, www.eufunds.bg показва, че още 5 училищни проекта са получили право на финансиране по „Развитие на човешките ресурси” в частта „Да направим училището привлекателно за младите” и „Създаване на благоприятна мултикултурна среда за практическо прилагане на интеркултурно образование и възпитание”.

Министерството на труда и социалната политика, което администрира ОП „Развитие на човешките ресурси”, отново е публикувало нови покани за подаване на проектни предложения. Този път от възможността могат да се възползва бизнесът.