Общински младежки дом организира безплатни кардио тренировки за русенци
Общински младежки дом организира безплатни кардио тренировки за русенци / снимка:Община Русе

Франциско Хавиер Санчес Морено, добровлецът в Общински младежки дом от Испания, започна провеждането на високоинтензивни кардио тренировки или познати повече като HIIT Cardio /High Intensity Interval Training cardio/. Според младежа от Испания, който има диплома от Университета в Гранада, това е един от най-добрите начини човек да се поддържа във форма. HIIT Cardio тренировките са съчетание на интензивна кардио аеробика, редувана с по бавни упражнения за всички мускулни групи.

Хората, които ги практикуват имат по добър тонус, по атлетичен вид, влизат  във форма и свалят бързо килограми. Франциско Морено кани всички заинтересовани, държащи на външният си вид и водещи здравословен начин на живот, да се включат в тренировките. Те се провеждат безплатно в залата на  Общински младежки дом всеки работен ден, от 10.00 до 11.00 часа и вторник и четвъртък от 18.00 часа.

Интензивността и натовареността са  съобразени с възрастта на участниците, като тренировките във вторник и четвъртък са по-леки и ненатоварващи. Водещият Франциско Морено дава и безплатни съвети за здравословно хранене и прави специални индивидуални хранителни режими за желаещите да поддържат добра форма.