Областният управител поздрави Васил Пенчев за удостояването му с титлата „почетен професор” на Русенския университет
Областният управител поздрави Васил Пенчев за удостояването му с титлата „почетен професор” на Русенския университет / netinfo

Областният управител Стефко Бурджиев присъства днес на тържествената церемония по повод удостояването на председателя на Общински съвет – Русе Васил Пенчев с титлата „почетен професор” на Русенския университет. Сред официални гости на събитието бяха и кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Даниела Шилкова и Иван Григоров, както и зам.-председателят на Общински съвет – Русе Димитър Кънчев.

„Проф. Васил Пенчев е човек, когото много уважавам. С присъщата си деликатност и настойчивост, той работи за каузата на Русенския университет, както и за каузата на нашия красив град. Бих искал да му пожелая след 40 години упорит труд за университета, да продължи да утвърждава името му и да направи Русенската Алма Матер още по-популярна на само в България, а и на световния научен подиум”, каза в приветствието си към проф. Пенчев  Бурджиев.

Почетната титла на проф.Пенчев беше присъдена с решение на Академичния съвет на висшето училище на 8 ноември тази година за цялостния му принос към развитието на науката и за изграждането и утвърждаването на факултетите „Електротехника, електроника и автоматика” и „Бизнес и мениджмънт”. Той беше декан на Бизнес факултета от 1994 г. до пенсионирането си през 2007 г.