Нови американски пешеходни пътеки поставени в Русе
Нови американски пешеходни пътеки поставени в Русе / netinfo
Две нови пешеходни пътеки, изработени от американска фирма за производство на хоризонтална пътна маркировка, са поставени експериментално в Русе. Първата „зебра” е пред гимназия ”Христо Ботев”, а втората е по бул. „Скобелев”.

Пешеходните пътеки са направени от светлоотразително фолио, покрито със специален прах против приплъзване. Съоръженията са закупени от общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”. „Срокът на експлоатация е над 3 години, като това е една от най-модерните съвременни пътни маркировки”, заяви зам.-кметът по комунални дейности Орлин Лазаров. При доказано добри показатели подобни пътни „зебри” ще бъдат поставени на повечето кръстовища в Русе. „Притеснява ме обаче вандализмът. Например, разбиването на половината „панички” за намаляване на скоростта по бул. „Липник”, извършено през почивните дни, ще струва на русенския данъкоплатец повече от 500 лв. Затова апелирам към русенци за тяхната по-активна гражданска позиция, особено когато сме поставили модерни и скъпи пътни съоръжения”, каза още зам.-кметът Лазаров.

Продължава монтирането на новите броячи на светофарните уредби, които са собствена разработка на общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация”. Тази седмица с нови придобивки са светофарите на ул. „Борисова” и бул. „Скобелев”, както и на кръстовището зад Професионалната гимназия по дървообработване.