Бойко Борисов се запозна с новата инвестиция в Русе
Бойко Борисов се запозна с новата инвестиция в Русе
Борисов за магистралата Русе-Търново
101526
Борисов за магистралата Русе-Търново
Борисов за новия мост
  • Борисов за магистралата Русе-Търново
  • Борисов за новия мост
В рамките на седмица може да започне изграждането на нов мост между България и Румъния при Свищов. Това обяви при посещението си днес в Русе премиерът Бойко Борисов. Новото съоръжение ще се изгражда с публично-частно партньорство и държавата няма да има почти никакъв ангажимент. Това обаче не означава, че няма да се строи мост и при Русе.
„За да се бави изграждането на мост при Русе това зависи от румънците. Просто от другата страна е тресавище, блата и ще им струва много пари. Но ние много натискаме и това ще се случи. Мостът при Русе вече не може да поема трафика. Русе ни е жизнено важен за товарите и Дунавската стратегия“ категоричен бе премиерът.

До две години може да започне изграждането на магистралата Русе –Търново. Това ще стане след като магистрала Хемус достигне до Велико Търново. За първоначалното й  строителство ще бъдат заделени 200 000 000 лева.    Премиерът Борисов бе в Русе на откриването на новата производствена база на немски завод за автомобилни ключалки. Инвестицията е в размер над 20 млн. лв., и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300. През тази година ВИТТЕ България отбелязва своята 10-годишнина от създаването си, а ВИТТЕ Германия – 120. Двете цифри бяха изписани ефектно с балони, които работниците пуснаха в небето над завода.
 

Бойко Борисов