НОИ издава удостоверения за профилактика и рехабилитация 
НОИ издава удостоверения за профилактика и рехабилитация 
Националният осигурителен институт стартира действието на програмата за профилактика и рехабилитация за 2019г. ТП на НОИ – гр. Русе ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация, считано от 28.03.2019г. от 13.00 до 17.00 часа в сградата на ул. “Ангел Кънчев” № 1, етаж №6, стая № 1

През 2019 г. Националният осигурителен институт ще финансира дейността при следните крайни цени: за една нощувка - крайна цена в размер на 18,00 лв. за всички изпълнители на дейността; за частична парична помощ за хранене - крайна цена в размер на 7,00 лв.; за диагностични и терапевтични процедури – крайна цена, по видове съгласно договорите. Националният осигурителен институт няма да заплаща средства за нощувки в случаите, при които: изпълнителят е извършил настаняване на правоимащи лица в стаи, извън посочените в сключените договори; стаите, в които се извършва настаняването, не отговорят на изискванията в стаите, са настанени повече от определения за съответната стая брой лица.

В интернет страницата: www.noi.bg на Националния осигурителен институт раздел: “ОБЕЗЩЕТЕНИЯ”/”Профилактика и рехабилитация” има информация за: условията за ползване на паричната помощ и необходими документи; профилните възможности и противопоказанията за лечение в изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация; редът за извършване на резервации и размерът на таксата за тях; телефоните за контакт с изпълнителите.