Националната хорова среща премина при голям интерес в Русе
Националната хорова среща премина при голям интерес в Русе / снимка:Община Русе

За четвърта поредна година в Русе се проведе Национална хорова среща. Организатори на събитието бяха Община Русе и Общински младежки дом Русе, съвместно с детско-младежкия хор „Св. Георги Победоносец” към ОМД с диригент Мина Влайкова. В хоровата среща се включиха шест хора, заедно с хора-домакин от Русе, Варна, София и Търговище.

Националната хорова среща премина при голям интерес в Русе
netinfo

Празничните концерти, по случай Деня на народните будители, се проведоха в два дни. В препълнената зала „Европа” на 31.10 от 18:30ч. всички любители на хоровото изкуство се насладиха на концертните програми на хоровете за светска музика. Концертът премина в изключително приятелска и дружелюбна обстановка, а за финал всички хористи изпяха „Върви народе, възродени” и „Родна песен”, дирижирани от г-жа Веселина Маринова - диригент на хора на варненските учители АРС музика и г-жа Илиана Иванова - диригент на женски хор „Златна лира” от Търговище. Организаторите бяха подготвили специални комплименти към диригентите и пианистите на хоровете, а също така всеки хор получи и специална грамота за участието си в националната хорова среща.

Днес хоровете представиха програмата си с православни и църковни песнопения в храм-паметника „Света Троица”. Веднага след литургията на митрополит Наум всички посетители на църквата успяха да се докоснат до магията на църковната музика.