Набират деца за Лятната академия на Бистра и Галина
Набират деца за Лятната академия на Бистра и Галина / netinfo
Седмото издание на “Лятна детска академия” на Фондация “Бистра и Галина” ще се проведе от 9 до 20 юли. Инициативата е насочена към деца на възраст от 10 до 16 години, а целта е предоставяне възможности за интересни извънкласни занимания, съчетани с развлечения и игри през свободното време.

Проектът предвижда обучение в осем “класни стаи” в следните области: начално програмиране, рекламен дизайн, радиожурналистика, занимателна психология, фолклорни танци, у–шу, иконопис, колаж. Във всяка една от програмите с децата ще работят специалисти в съответната област. Занятията ще се провеждат по 4 часа на ден с почивка за обяд, който осигурява Фондацията.

Проектът ще обхване общо 80 деца, които ще бъдат подбрани по два критерия – общ успех от съответния завършен клас и интереси и изяви на детето в дадената област. Фондацията обявява набирането на деца за участие в проекта.

Необходимо е подаването на следните документи - автобиография на детето с точен адрес и телефон и предпочитания за участие в конкретен клас. Всички подадени документи ще бъдат разгледани и селектирани от комисия, след което всички избрани ще бъдат уведомени. Документи се приемат от 18 до 30 юни вкл. от 8.00 до 17.00ч. във Фондация “Бистра и Галина” - гр. Русе, ул. “Аспарух” №8, тел. 823344, Юлия Йорданова и Велина Цекова