/ Деян Герговски
Мъж загина при пожар в Русе, търсят тялото му. Инцидентът е станал около полунощ в къща на ул. „Бозвели“. В нея са живеели възрастни мъж и жена, като жената е невредима, но мъжа е загинал в пожара. 

Полицията разследва пожар в Русе

"Той се казва Камен Димчев, на 74 години и е един от най-известните пещерняци в Русенско", съобщи за Дарик председателят на Туристическо дружество „Приста“ Сашо Попов.

"Той живееше бедно, но не беше клошар, не ровеше по кофите с боклук. Димчев е сред хората с най-голям принос за проучването на пещерите в региона, половината от „Орлова чука“ е изследвал той", каза Попов.

Пожар изпепели апартамент в центъра на Русе

"Тялото му все още не е открито", съобщи за Дарик началникът на Пожарната комисар Димитър Павлов. Той обясни, че вътре в къщата и в двора й е затрупано с боклуци и всякакви вещи, събирани от обитателите в продължение на години.

Възрастен мъж почина при пожар в Русе

'Това затруднява издирването на мъжа. По обясненията на жената, той се опитал да гаси пламъците и останал вътре, за да спаси свои ценни вещи. В това време е рухнал и покривът на постройката и го е затрупал", обясни комисар Павлов.

От Общината са изпратили екипи, които да помагат при разчистването на отпадъците, за да може да бъде намерено тялото. „Аз обаче не съм оптимист, че това скоро ще се случи“, каза комисар Павлов.