Мотористи закриват сезона в Русе
Мотористи закриват сезона в Русе / netinfo
Над 200 мотористи от Североизточна България дойдоха в Русе за закриване на мотосезона. Те се събраха в Парка на младежта, до Паметника на Альоша, откъдето тръгнаха на обиколка по главните улици на града. Пред Дарик, секретарят на мото-клуб The Thunders Светослав Бонапартов, бе категоричен, че провокации няма да има и не плануват мотористите да обикалят из циганските квартали Селеметя и Тракция. "След като направим обиколка на града ще се съберем в нашия клуб да се почерпим", допълни Бонапартов, който сподели, че сутринта са имали разговор с органите на реда. 

Бонапартов не скри, че той е един от мотористите, които в четвъртък вечер обикаляха из ромските квартали, което доведе до напрежение и опасност сблъсъци между тях и група въоръжени с брадви и лопати роми в квартал Селеметя, след като преди това  били в Тракцията. В двата квартала от тогава има разположени полицейски екипи и жандармерия. Засилено е полицейското присъствие и днес по русенските улици. 

"Отидохме в ромските квартали със запалени свещи, а те ни посрещнаха с брадви. Искахме да изразим съпричастност по нашия си начин. Имаме право да бъдем там, тези места са част от града" заяви Бонапартов. 

Създадена е необходимата организация за спокойствието на хората. Предупредителни протоколи са направени на ръководителите на четирите мотоклуба в Русе, заявиха от полицията

Мотористи закриват сезона в Русе
netinfo