МД Елиас Канети организира конкурс за карикатура
МД Елиас Канети организира конкурс за карикатура / Дарик радио - Русе

Национален конкурс за карикатура на тема „Какво мисли България за Германия!?” организират Международно дружество „Елиас Канети” и Русенската художествена галерия.  В конкурса могат да участват професионални карикатуристи и любители над 18 години. Всеки участник има право да представи не повече от 3 творби във формат не по-голям от А3; Карикатурите могат да бъдат цветни или черно-бели, изпълнени в класическа или дигитална техника; Крайният срок за изпращане е 31 август, на адрес  Русенска художествена галерия, ул. „Борисова” 39. Необходимо е участниците да изпратят кратка автобиография и снимка на автора. Данните на всеки участник (трите имена, заглавие на творбата, адрес, телефон за контакт, електронна поща) трябва да бъдат описани на гърба на всяка карикатура;

Жури в състав Елена Великова, Валентин Георгиев, Елизабет Хорнунг, Пенка Ангелова и Бернд Янинг, ще селектира карикатури за изложбата и ще определи следните награди: първо място – 500 лв., второ място – 300 лв., трето място – 200 лв., две поощрителни – 2 х 100 лв.

Пощенските разходи са за сметка на участниците. Организаторите не поемат ангажимент за връщане на изпратените карикатури; Нараняващи човешкото достойнство, както и расистки карикатури няма да бъдат допуснати до участие в конкурса. Изложба с наградените творби ще бъде открита на 03.10. 2010 г., в Русенската художествена галерия. За подробности тел. 082/ 82 17 35.