/ iStock
„Лято в града“ предлага на жителите и гостите на Благоевград различни инициативи.

Началото ще поставят деца от Центъра за личностно и творческо развитие с идеята им „3 часа след Джулай“. На 1 юли от 9:30 часа на Моста на влюбените те ще пеят, свирят и танцуват. Предвидени са състезание, викторини и конкурси, а събитието е отворено за всички желаещи. 

От 10 часа в Градската градина в Благоевград ще отвори врати лятна читалня „Книжки самоходки“, по инициатива на Регионална библиотека „Димитър Талев“, като съвместно с Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ ще изненадат децата с появата на любим приказен герой. В лятната читалня ще могат да се наемат книги и списания от богатия фонд на библиотеката. Откритата читалня ще бъде в Градската градина от 10 до 12 часа всеки петък през месеците юли и август. 

Вечерта в Благоевград, освен прохлада, ще предложи и танци на открито в Латино фиеста, отново на Моста на влюбените. Емблематичното за града място вече е осветено с десетки разноцветни лампи, които придават допълнителна романтика на летните вечери, а на 1 юли от 20:30 часа тя ще бъде подсилена от ритмите на салса, бачата, кизомба, ча-ча, джайв и други.

Желаещите да се включат в танците на открито ще бъдат ръководени от инструктори от местните клубове.
БТА