Курс за работа с деца билингви организира Асоциация Дислексия
Курс за работа с деца билингви организира Асоциация Дислексия / Dariknews.bg, архив

 

Дистанционен обучителен курс (E-learning), насочен най-вече към учители по чужд език  за подпомагане работата им с деца билингви организира  Асоциация Дислексия – България. Това е неправителствена организация, която от самото си създаване работи по редица международни проекти, насочени към подпомагане на деца, младежи и възрастни с дислексия. Курсът е в рамките на проект, по които Асоциацията работи в момента – DYSLANG. В него участват партньори от Великобритания, Швейцария, Италия, Турция и Чехия.

Дистанционният курс включва 11 модула, които са разработени  в партньорство между специалисти от университетите в Локарно (Швейцария), Торино  (Италия), Нюпорт (Великобритания), Британската асоциация по дислексия и Асоциация Дислексия - България. В момента се провежда пилотното тестване на курса в страните партньори. Интересът към курса в България е много голям, заради възможността за допълнително обучение по тема, за която все още липсва достатъчно информация.

До момента в курса са се включили 57 души (което неколкократно надхвърля предвидената първоначално бройка на участниците).  Участниците са от цялата страна, като най-много са от регионите с билингвално население. В курса, освен учители по чужд език,  се включиха  и студенти , логопеди, психолози,  ресурсни учители и  родители.