Корупция може да премахне таксите на Дунав мост
Корупция може да премахне таксите на Дунав мост / netinfo
Корупцията, която се осъществява при събиране на такси за преминаване на Дунав мост, ще бъде използвана като аргумент за премахването на налога. Това съобщи евродепутатът Николай Младенов, който е станал свидетел на това как на румънската страна на моста се плащат 10 евро, но често не се получават разписки.

Той забелязал също, че някои автомобили преминават по неясни причини, без да плащат. Евродепутатът от ГЕРБ съобщи, че е поискал справка от управление „Пътни такси и разрешителни” за получените средства от такси за преминаване на моста за една година, както и за какво са използвани.

Европейската комисия заяви по повод налога на моста, че той може да бъде наложен при условие, че не е пречка за свободното движение на хора и че се използва единствено за поддръжка на съоръжението. „Плащането на такса в размер на 35 лв. при стандарта на живвот на българина е пречка за свободно движение”, коментира Младенов.

Той допълни, че през следващата седмица има среща с румънските си колеги, за да ги запознае с направеното от българска страна срещу таксите. Целта е да се координират усилията от двете страни, уточни той.