Кметът инспектира реконструкцията на Кръговото и изграждането на пробива при Кауфланд
Кметът инспектира реконструкцията на Кръговото и изграждането на пробива при Кауфланд / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов провери на място как протича изграждането на транспортната връзка, която ще свързва кв. „Родина“ с центъра на града, по-известна като пробива при „Кауфланд“ и реконструкцията на Кръговото кръстовище в Русе. Ремонтните дейности се извършват по компоненти 3 и 4 на проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“. Стоилов инспектира обектите и се увери в напредването на строително-монтажните работи.

 

Кметът инспектира реконструкцията на Кръговото и изграждането на пробива при "Кауфланд"
netinfo

„Движим се в срокове и на двете места имаме разрешение за строеж и открити площадки“, заяви кметът. По думите му на Кръговото вече са изпълнени изкопните работи и фундаментната плоча на тунел №2 в посока градинката пред бл. „Бозвели“. В момента се прави подготовка за изливане на плочата към разделителната ивица на бул. „Цар Освободител“ по посока на Кооперативния пазар.

В същото време са изпълнени изкопните работи от първия етап за подпорната стена на целия кръг. Строителите споделиха, че има затруднения от това, че при валежи водата лесно се просмуква в почвата и това усложнява изкопната работа и други строително-монтажни работи (СМР). Изпълнителите се надяват с настъпването на по-сух период да напреднат с дейностите.

В същото време се работи активно и по пробива „Кауфланд“, където ще бъде изграден подлез при жп линията за свързване на кв. „Родина“ с центъра на града, както и нова улица от бул. „Липник“ до ул. „Чипровци“.

Подпорните стени са изградени на 100%, работи се по реконструкцията и подмяната на водопровода, след което ще бъде изпълнено и временното жп трасе, което ще  създаде възможност за изпълнение на мостовата конструкция, стана ясно по време на огледа. Работи  се активно с всички експлоатационни дружества, които поддържат подземни мрежи в района, но въпреки това излизат много необозначени подземни комуникации, които затрудняват изпълнението, стана ясно още по време на инспекцията.

 

Очаква се дейностите и по двата компонента да приключат в срок.