Хор Дунавски вълни с награда от международен фестивал
Хор Дунавски вълни с награда от международен фестивал / снимка:Община Русе

Детски хор „Дунавски вълни” при Общински детски център за култура и изкуство – Русе, с диригент Весела Тодорова и корепетитор Милена Рубчева, спечели Първа награда с Приз „Бъдещето на Европа” и Диплом от Българския хоров съюз за най-добро представяне на български хор на Международния хоров фестивал „Черноморски звуци”.

Участие в третото издание на форума в Балчик, взеха 13 хора от 8 държави - Гърция, Румъния, Турция, Украйна, Сърбия, Финландия, Македония и България. Участниците бяха класирани в два раздела - смесени и детски хорове.

Талантливите деца от русенския хор спечелиха престижните отличия в конкуренция с Детски хор на Харковския лицей по изкуствата, Представителния хор на музикалните паралелки в град Микели - Финландия и Детска вокално - театрална формация „Таласъмче”от София.

Участниците във фестивала имаха възможност да се включат и в работни ателиета, ръководени от испанския диригент и композитор Йосу Елбердин и Валентина Георгиева - директор на фестивала и диригент на балчишкия хор „Черноморски звуци”. Разучените песни прозвучаха в изпълнение на стотиците певци на закриването на събитието в красивите градини на комплекс „Двореца”.