Екоинспекцията раздава награди в конкурс за Деня на водата
Екоинспекцията раздава награди в конкурс за Деня на водата / Дарик радио - Русе

50 мултимедейни презентации, 11 постера и 4 рисунки са постъпили в РИОСВ за надпреварата по повод  Световния ден на водата 22 март. Резултатите ще се обявят в 11 часа в Информационния център на екоинспекцията. Конкурсите за изработка на постер и мултимедийни презентации са обявени в началото на месец март за средношколците от училищата на област Русе.

Темата на конкурсите кореспондира с тази на Международната кампания: „Чиста вода и безопасност на храните”. Тя поставя акцент върху нарастващото население на Земята и необходимостта от прясна вода. В творбите си учениците са разгледали различни аспекти на проблематиката. По-голяма част от тях са акцентирали върху жизненоважната роля на водата за прехраната на хората, други за замърсяването на водите, трети са открили интересни факти за т. нар. „Воден отпечатък” на храните”.

Творбите ще се оценяват от екип на РИОСВ-Русе като основните критерии са оригиналност и информационна стойност. За участниците в конкурсите са предвидени награди и грамоти.