/ Деян Герговски
Две жени пострадаха при катастрофи в Русенско на 29 май, съобщиха от полицията.

19-годишен водач загина след катастрофа на пътя Русе-Разград

Единият инцидент е станал на 20-ти километър в посока Русе-Силистра. Установено е, че лек автомобил Нисан "Терано“, управляван от 43-годишен мъж се е блъснал движещ се пред него друг автомобил - „Хюндай“ с водач 37-годишен мъж.

Автомобил се обърна по таван в центъра на Русе

След удара, 37-годишният мъж е загубил контрол над колата, която се е завъртяла и е ударила движещ се в съседна пътна лента лек автомобил Форд "Транзит“, управляван от 36-годишен мъж.

16-годишен младеж заби мотоциклет в крайпътна канавка

При произшествието е пострадала пътничка в лекия автомобил „Нисан“, която се е возила отзад. 61-годишната жена е откарана и настанена за наблюдение в университетската болница „Канев“ в Русе, с диагноза сътресение на мозъка, без опасност за живота.

Другата катастрофа е станала на 11-ти километър, в посока от с. Нисово към с. Щръклево. Установено е, че водачът на лек автомобил "Пежо 306" - 51-годишен мъж, е загубил контрол над превозното средство, което е напуснало пътното платно и е излязло в крайпътна канавка.

Моторист загина при катастрофа в Русе

При катастрофата е пострадала жена, която се е возила на предната седалка. На 50-годишната пътничка е установена фрактура на ключица, освободена за домашно лечение.