Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет
Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет / DarikNews.bg
Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет
36663
Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет
  • Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет

63-годишният мъж, който в понеделник застреля в Русе бившия си зет, остава под домашен арест, реши съдът. Бившият военен Енчо Енчев ще остане у дома до насрочване на делото поради влошено здравословно състояние. Пред съда защитата му заяви, че възрастният русенец е прекарал инфаркт и е с тежък диабет.

След Нова година Енчев ще застане пред съда по обвинение за убийство. На 27 декември той е застрелял с личното си законно притежавано оръжие 45-годишния Бисер Николов – бивш съпруг на дъщеря му. Той е бил смъртоносно ранен от своя тъст с два изстрела от упор в гърдите. Свидетел на трагедията става 17-годишният син на Бисер. Момчето е било в дома на дядо си в блок “Добри Чинтулов”.

Пред съда днес дядото заяви, че не можел да гледа как зет му малтретира детето. Това го накарало да извади оръжието си. Скандалът всъщност започнал заради една флашка, която Бисер отишъл да вземе от сина си, обясни в съда стрелецът.

Враждата межди зет и тъст обаче била от години. И най-вече от 1998 година, когато дъщерята на Енчо и тогавашна съпруга на Бисер прави опит за самоубийство. Светла се хвърля от терасата на дома им. Според съседи причината била семейни скандали. Светла оцелява след продължително лечение. Бракът й с Бисер приключва през 2004 година.

Бисер Николов работи в системата на МВР до преди две години, когато се пенсионира. Той е бивш служител на служба "Сигурност" в Русе. Бил и е рейнджър, участвал е в мисията ни в Косово. Последната

Домашен арест за тъста, застрелял бившия си зет
netinfo
година учел право в Русенския университет. Днес той беше погребан.

“Безкрайно много съжалявам, че извърших такова страшно престъпление, с което причиних безкрайна скръб и съсипах един млад живот, своя и на семейството си”, заяви в съдебната зала Енчо Енчев.

Чуйте какво каза той пред медиите в прикачения файл.

На снимката жертвата Бисер Николов. Снимка: Личен профил във Фейсбук