Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова
Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова / netinfo
Бурни аплодисменти за Стоянка Мутафова в Русе
96006
Бурни аплодисменти за Стоянка Мутафова в Русе
  • Бурни аплодисменти за Стоянка Мутафова в Русе
Неповторимата Стоянка Мутафова зарадва най-верните си почитатели тази вечер в Русе. Актрисата беше посрещната с бурни аплодисменти в библиотека „Любен Каравелов”, където се състоя русенската премиера на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!". Автор на творбата, посветената на легендата на българския театър, е дъщерята на Мутафова Мария Грубешлиева - Муки.
Стоянка Мутафова в Русе
netinfo

В началото на срещата на двете дами с публиката, деца от училище „Отец Паисий" изпълниха откъси от пиеси с участието на голямата актриса. Русенчетата влязоха в образи, играни от примата на Сатирата и други велики актьори - Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Нейчо Попов.
 

Стоянка Мутафова в Русе
netinfo

Видимо развълнувана Стоянка Мутафова призна, че има особен сантимент към Русе – родния град на нейния баща. Това е митичен град, защото русенци са отворени към света, заяви тя пред препълнената зала на библиотеката. „Още от детството си помня, че баща ми Константин Мутафов, известен български драматург и театрал, ме водеше много често в своя роден град и няма никога да забравя, докато съм жива, искрящите  тукашни зими, в които въздухът скърцаше и беше прекрасно да изживявам тези неповторими мигове на брега на световната река Дунав, която прави Русе мистичен град и същевременно много отворен към света”, сподели примата на Сатирата. /още от спомените на Мутафова за Русе, чуйте в прикачения файл/

Мутафова в Русе
netinfo


А на срещата в библиотеката дойде и роднина на актрисата проф. Стефан Вичев.

Биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!" представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес, на 95-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.