Благотворителен футболен турнир
Благотворителен футболен турнир
Председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев награди част от участниците в провелия се вчера първия турнир по мини футбол за служители на МВР. Осем отбора премериха сили на терена в спортен комплекс „Ялта“ - „Арена Русе“. Първо място зае тимът на дирекцията на МВР – Русе.
„Кауза за всички колеги и присъстващите тук е да подкрепим тази добра инициатива, кой с каквото може. Трябва да бъдем съпричастни към семействата и децата на всички загинали полицаи. Те са били ваши колеги и приятели и поради това се радвам, че се включихте така активно. Очаквам добро представяне на финала в навечерието на празника на МВР на 5 юли, като ще бъда там заедно с цялото ръководство на министерството“, каза г-н Нунев.
Спортната инициатива е с благотворителна насоченост за подпомагане децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР.
Проектът се реализира в рамките на подписаното тристранно сътрудничество между „Спортна асоциация – МВР“, Корпорация „Развитие“ и Сдружение „Българска Асоциация Мини Футбол“. В рамките на няколко месеца верига от регионални турнири в 16 областни градове в страната ще излъчи финалисти, които ще играят в навечерието на празника на МВР – на 3 и 4 юли на Националната футболна база "Бояна", за Купата на „Развитие“.
Александър Александров също присъства на русенския турнир, като отбеляза и размера на сумата, която трябва да се набере.
По време на всички турнири в страната специални екипи от доброволци ще набират дарения и ще информират зрителите и любителите на мини футбола за инициативата.
След изиграването и на финалния турнир в София, цялата събрана от доброволците и спонсорите сума ще бъде предоставена на фонда, създаден в подкрепа на децата и семействата на загинали и пострадали служители от системата на Министерството на вътрешните работи.