/ iStock/Getty Images
6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели на Дома
По данни на Регионалната здравна инспекция от вчера до 12.30 ч. през днешния ден са констатирани осем нови случая на коронавирус на територията на областта. Всички те са от гр. Русе, като два от тях са от Дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, съобщиха от областната администрация, цитирани от БГНЕС.

Става дума за 81-годишна жена, която е обитател на социалното заведение, както и за жена на 63 години, работеща като трудотерапевт там. И двете са в добро общо състояние, като 81-годишната жена е настанена за лечение в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, а жената от персонала е оставена под домашна изолация. Така общият брой на заболелите от коронавирус от дома за стари хора стана 23, като 6 от тях са от персонала, а останалите 17 са обитатели – 9 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години.

21 станаха случаите на Covid-19 в старческия дом в Русе

80-годишният мъж от социалната институция, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“ е починал.

За последното денонощие е починал още един пациент на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от 12-ти юли беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където беше съответно интубиран.

 
БГНЕС