/ iStock/Getty Images
Още двама души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са установени с коронавирус през последното денонощие. Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което преди няколко дни бе обявено огнище на заразата, вече е 21. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

С коронавирус е мъж на 62-годишна възраст, който работи в социалното заведение като електротехник. Той е с бронхопневмония и е настанен за лечение в инфекциозното отделение на Университетската болница "Канев".

Вторият новозаразен е жена на 77 години, която е потребител на дома, но се намира в домашен отпуск. Тя е без оплаквания. По тази причина остава под домашна карантина.

От Областния оперативен щаб припомнят, че от останалите 19 заразени четирима са служители в социалното заведение - шофьор е настанен за лечение в Белодробната болница, а медицинска сестра и две санитарки са под домашна карантина. Останалите 15 - осем жени и седем мъже, са потребители на дома. Те са на възраст между 70 и 90 години и са приети за лечение в болница. 80-годишен мъж е интубиран, а останалите 14 възрастни към момента са в стабилно състояние.

От Областния оперативен щаб информират, че от утре ще бъдат изследвани поетапно всичките 215 потребители в дом "Възраждане".