23 постера на научни проекти получават награди  на традиционна изложба в Русенския университет
23 постера на научни проекти получават награди на традиционна изложба в Русенския университет / netinfo

23 отличени постера на научни проекти, разработени по Фонд „Научни изследвания-2011“, ще получат награди от ректора проф. Христо Белоев при откриването на традиционната за Русенския университет Постерна изложба във фоайето на Ректората. Те са излъчени в конкурс сред 45 финансирани научни разработки за миналата година. Тази година журито е присъдило три първи награди, четири втори, четири трети и четири специални награди. Първа награда получават постерите на проектите „Разработване и изследване на метод за измерване на отклонение от кръглост с помощта на биенемер“ с ръководител доц. д-р Бранко Сотиров, „Създаване на стенд за изпитване на елементите на системи за впръскване на бензин“ с р-л проф. д-р Христо Станчев и „“Изследване на иновационни алтернативи за бизнес оцеляване и развитие“ с р-л доц. д-р Милена Кирова.

Специални награди получават постерите на проектите „Създаване на учебно-изследователска лаборатория по електронни системи за управление на самоходни машини – I-ви етап“ с р-л доц. д-р Росен Иванов и „Създаване и изследване на бактериен щам, технология и машина за компостиране на растителни отпадъци“ с р-л проф. д.т.н Христо Белоев. Със специална награда са отличени и два проекта, свързани с електронното обслужване на системата и процедурите по развитие на академичния състав. Това са „Създаване на уеб-базирана система за информационно обслужване на развитието на академичния състав във висше училище“ с р-л гл. ас. д-р Анелия Иванова и „Избор, експериментиране и поддръжка на система за провеждане на неприсъствени заседания на научни журита“ с р-л гл. ас. д-р Галина Иванова.

За първа година журито присъжда „Специална награда на Ректора“. Тя отива при проекта „Дейности на културните клубове в Русенския университет през 2011 г.“ с р-л доц. д-р Таня Грозева.