200 музиканти ще се съберат за концерта
200 музиканти ще се съберат за концерта
В Русе ще се проведе уникален пърформанс за Деня на Европа. В него ще участват 200 местни музиканти. Концертът е озаглавен „Европа - това сме ние“ и ще се състои от 18:00 часа на пл. „Свобода“.

Отбелязваме Деня на Европа

Музиканти от различни жанрове, професионалисти и аматьори, ще представят заедно три емблематични произведения - „Дунавското хоро“ на Дико Илиев, „На хубавия син Дунав“ от Йохан Щраус – син и „Одата на радостта“ от Лудвиг ван Бетовен.

В музикалната програма ще се включат оркестърът и хорът на Държавна опера-Русе, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, хор „Дунавски вълни“, хор „Св. Георги“, Школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство, както и рок музиканти. Музикантите ще свирят под палката на Владимир Бошнаков, а оркестрацията е дело на Свилен Димитров.

Творческият продукт беше създаден в рамките на проект „Познаваме Европа - повишаване информираността на гражданите на Община Русе относно приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС“ на Община Русе, който се реализира по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ на Националното сдружение на общините в Република България.