1557 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 18 до 24 септември, съобщиха от полицията.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1695 фиша и 63 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци, един моторист и един велосипедист.

Заловиха пиян шофьор без книжка в Разградско

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства - в един от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водача, в другите пет - неправоспособност на шофьорите 

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец септември до момента на територията, обслужвана от ОД на МВР, с камери за видеоконтрол са засечени 3247 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 4859 превозни средства и 5895 лица. Връчените електронни фишове са 219.