За трети път ще летят хвърчила над Сборяново
За трети път ще летят хвърчила над Сборяново / netinfo

Започна подготовката по третото издание на Фестивала на хвърчилата „Полети с мен“ – съобщиха организаторите от читалище „Съзнание 1891“-Исперих.

Пъстроцветната проява ще е на 4 юни от 11,00 ч. в историко-археологическия резерват „Сборяново“ край Исперих. Фестивалът се организира по проект към Стратегията на МИГ-Исперих, финансиран по Програмата за развитие на селските райони. Предвижда се подобни събития да се организират в 5 поредни години.

Част от хвърчилата, които ще участват във фестивала, са изработени от кръжока по приложни изкуства към читалище „Съзнание“. На място ще има и обучител, който да обясни как се правят хвърчила. Фестивалът има и състезателна част, ще се определи кое хвърчило е полетяло най-високо, кой е най-малкият участник и други надпревари, част от които още се обмислят и се приемат идеи на електронна поща saznanie_ih@abv.bg, с организаторите можете да се свържете и на тел.     За контакти: 0879835777; 08431 2773, НЧ „Съзнание“, гр. Исперих; ул. „В. Левски” 71

Освен за забавление за деца и възрастни инициативата е свързана и с опазването на птиците и техните местообитания в района на Исперих – уточниха организаторите.