В Разградска област към 16.00 часа в изборите за президент и вицепрезидент са гласували 31 921 души или 24,01 процента от правоимащите, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Хубан Соколов. За народни представители вота си са упражнили 30 504 души или 22,95 на сто от гласоподавателите.

За изборите за президент най-голям е процентът на гласувалите в община Исперих, където бюлетина са пуснали 28,88 процента от избирателите. Най-активни в изборите за Народно събрание са гласоподавателите в община Лозница. Там до урните са отишли 27,89 процента от избирателите. Най-ниска е активността в община Разград, като процентът на гласувалите за двата вида избори е близо 21.

Соколов каза, че изборният ден преминава спокойно, без сериозни нарушения. В РИК са постъпили 15 жалби, като част от тях са отхвърлени като неоснователни, а по други все още текат проверки.

На няколко места рез деня е имало технически проблеми с машините, но те са отстранени и не се е наложило преминаване към гласуване с хартиени бюлетини.
БТА