/ iStock/Getty Images
Хора с увреждания, възрастни, които не могат да се обслужват сами, поставени под карантина заради COVID-19 в Община Исперих ще продължат да получават здравни и социални услуги в домовете си до началото на ноември. Подкрепата е по проекта на общината "Патронажна грижа +", съобщиха от общинската администрация.

Проектът ще продължи да се реализира в две направления. По първото ще се осигурява предоставянето на интегрирана социално-здравна услуга, насочена към повече от 50 души.

Спектърът от услуги включва комплекс от дейности в домашна среда като психологична подкрепа, доставка на храна и хранителни продукти и лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на административни услуги. 

В рамките на второто направление подкрепа ще продължат да получават социалните услуги, които се финансират от държавния бюджет, за прилагане на противоепидемични мерки за дезинфекция, тестване на персонала и потребителите, преграждане на помещения при необходимост от карантиниране на заразен човек.

За реализиране на дейностите Община Исперих ще получи допълнителна безвъзмездна финансова помощ в размер на над 162 400 лева.
БТА