/ iStock/Getty Images
В община Кубрат продължават ремонтите по уличната мрежа, съобщиха от общинската администрация.

Кметът Алкин Неби и неговият заместник Мирослав Йорданов са проверили как се извършват строително-монтажните работи по ул. "Назъм Хикмет" в квартал "Дряново".

Първата копка за цялостното асфалтиране на най-голямата улица в кубратския квартал бе направена в началото на юни. Към днешна дата вече е положен основен пласт асфалт с дължина от над 800 м., като общата дължина за асфалтиране на цялата улица, с два плътни слоя е малко над 1,2 км. Слоевете асфалт, битум и емулсия се уплътняват, замерват и валират. Отстраняват се и компрометирани участъци по тръби на канализацията, част от уличната мрежа на ремонтния участък. След асфалтирането ще бъдат положени маркировка и знаци.

1,38 млн. лв. за обновяването на натоварен булевард в Търговище


Кметът Неби е изказал задоволството си от свършеното на терен и пожелал на работниците успешна и ползотворна работа с уверението, че проверките от страна на община Кубрат ще продължават. Ремонтът на уличната мрежа в кубратския квартал е по проект на общината, финансиран от Програмата за развитие на селските райони.

С осигурения ресурс от над 1 120 000 лева по проекта освен цялостна реконструкция на улица "Назъм Хикмет" в квартал Дряново строителите ще направят ремонт и на улица "Цар Симеон" в село Савин.