/ Thinkstock/Getty Images
Ученици от Разград ще се забавляват и учат да опазват околната среда чрез участие в програмата "Еко лято".

Проявата се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и се финансира от Община Разград по Програмата за екологично възпитание на децата на отдел "Опазване на околната среда". Партньори в реализацията й са различни институции.

Инициативата съчетава участие в екологични занимания с познавателни дейности от различни сфери и възпитава децата да пазят града и околната среда чисти. В програмата тази година ще бъдат обхванати сто ученици от четвърти до осми клас, разпределени в групи на три смени.

Ученици търсиха „грешките на госпожата“ си по време на дистанционното обучение

За участие в първата смяна са се записали 50 деца. В продължение на две седмици младите еколози ще бъдат ангажирани с различни екологични дейности на открито. Предвидени са още здравни и образователни беседи, презентации и дискусии със специалисти по актуални теми. Ще бъдат организирани посещения на обекти с еко значение, културни и образователни институции.

Заключителен елемент в края на всяка смяна от "Еко лято" е лятната детска академия по безопасност. Занятията се провеждат на открито, като децата получават полезни знания за своята безопасност от представители на полицията, пожарната и БЧК.
БТА