/ Община Разград
Трима видни разградчани са номинирани за почетни граждани на Разград по повод празника на града - 28 януари, съобщиха от общинската администрация.

Предложенията са обсъдени и одобрени днес на заседание на постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности. Две от номинациите са включени в една докладна записка, а третата е в друга, тъй като е подадена по-късно.

Офталмологът и дългогодишен бивш директор на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Ангелина Миткова е номинирана за високите й заслуги в областта на медицината и здравеопазването в Разград и региона. Предложението за хореографа и един от основателите на Капанския ансамбъл Кънчо Върбанов е заради приноса му в популяризирането и съхранението на българските традиции и фолклор, а за журналиста и краевед Ангел Павлов - за дългогодишната му научноизследователска, събирателска, краеведска, журналистическа и обществена дейност.

Номинациите ще бъдат окончателно гласувани на тържествената сесия на Общинския съвет на 27 януари, а отличията ще бъдат връчени непосредствено след заседанието.