/ Снимка: Дарик, архив
Районен съд-Разград постигна неподозирани висоти в противодействието на футболното хулиганство, осъждайки двама местни запалянковци да не ходят на мач 2 години и половина.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че двама футболни хулигани са наказани с решения на Районен съд – Разград от 23 януари. По време на футболната среща между отборите на ПФК „Лудогорец“ и ПФК „Берое“, която се проведе на 11 ноември 2018 г., двама запалянковци от Разград извършват противообществена проява - използват пиротехническо изделие /запалена факла/, отделяща зелен огън и гъст дим.

На 24-годишния и на 35-годишния са наложени наказания 60 часа обществено-полезен труд и забрана да посещават спортни мероприятия в период от 2 години и 6 месеца в страната и чужбина.

От станалите публично известни съдебни дела през седемте шампионски години на „Лудогорец“ това е най-голямото наказание, налагано на фенове, посетили стадион „Лудогорец Арена“.

На запалянковците от агресивните агитки на т.нар. „грандове“ досега наказанията бяха глоби в трицифрени размери, пробация или забрана за посещение на спортни събития най-много до 1 година.

Така по логиката на Районен съд-Разград се оказва, че разградските запалянковци са най-големите футболни хулигани в България. Ще припомним част от деянията на гостуващите агитки досега: хвърляне на горящи факли по хора, масови палене на факли, потрошени коли, нападение над възрастни хора, унищожаване на имущество на стадиона, издигане на транспаранти и скандиране на текстове, провокиращи етническа нетърпимост или с обидно за конкретни хора съдържание, хвърляне на предмети към терена и много други.

Съдебното решение все още не е публикувано на сайта на Районен съд-Разград, не се ясни мотивите му, нито кой мъдър съдия го е произнесъл.