И жена имало между футболните хулигани на мача с ЦСКА през септември
И жена имало между футболните хулигани на мача с ЦСКА през септември / Радка Минчева, архив

12 футболни хулигани са установени след мача между Лудогорец и ЦСКА, който се проведе на 23 септември от 20 часа на стадион «Лудогорец Арена» в Разград - съобщиха днес от полицията.

Сред тях има и жена - от Видин, която хвърляла забранени пиротехнически средства към привържениците на «Лудогорец» в сектор «В» и «Г». За констатираните по време на футболната среща множество нарушения на Закона за футболното хулиганство вече са осъдени четирима души.

Съдът им наложи глоби съответно от 300, 350, 250 и 500 лева. И.Ч. от Ямбол и М.М. от Сандански използвали на стадиона забранени пиротехнически средства - факли, А.Х. от Враца бил въоръжен с пиратки, а Д.Н. от Разград хвърлял бутилка от минерална вода към футболния терен.

Останалите нарушители на Закона предстои да бъдат изправени пред Темида. Сред тях има такива, поставили траспаранти върху рекламно пано и увредили чуждо имущество. М.С. от Габрово пък обстрелвал с камъни привържениците на «Лудогорец» в сектор «В» и служителите, осигуряващи охраната на спортното мероприятие.