Седмокласник от ОУ“В.Левски“ ще спелува в „Хилтън“
Седмокласник от ОУ“В.Левски“ ще спелува в „Хилтън“ / Радка Минчева, архив

Седмокласник от ОУ“Васил Левски“-Разград ще участва във финалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee.

Велеслав Тачев спечели това право с победата си на регионалния кръг от състезанието в Русе през уикенда. В надпреварата по спелуване участваха по двама класирани на училищните кръгове в областните Русе, Разград и Силистра.

В ОУ“Васил Левски“ Spelling Bee се организира за трета поредна година, за пръв път негов представител ще е на финал, Велеслав за втора година печели училищният кръг.

Участниците в надпреварата са от 4 до 7 клас, състезават се на равни начала, имат списък от 500 думи, които за седмица трябва да научат как се пишат. Отпадат по метода на пряката елиминация още при първа грешка.

До финал достигат по трима представители от девет регионални надпревари. Последният етап е насрочен за 10 май в хотел „Хилтън“ в София.

В България състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.