С урок състезание завърши учебната година за шестокласници от ОУ“Ив.С.Тургенев“
С урок състезание завърши учебната година за шестокласници от ОУ“Ив.С.Тургенев“ / Клуб "Наблюдател"
С интересен урок състезание завърши учебната година за учениците от 6 „А“ клас на ОУ „Ив. С.Тургенев” – съобщават младите журналисти от клуб „Наблюдател“ в разградското училище. 
Целта беше децата не само да демонстрират познанията си по предмета, но и да покажат формираното чрез заниманията отношение към природата. Класът беше разделен на два отбора, а състезанието протече в три кръга. Отборите оценяваше компетентно жури от учители.
Първата задача за шестокласниците бе да решат кръстословица със седемнадесет думи, свързани с изучавания материал. Работеше се в екип, а за всеки верен отговор се даваше по една точка. Вторият кръг предизвика отборите с мисловна карта на три понятия, свързани с основните  предмети, които учениците ще изучават в седми клас. Учениците работиха върху термини  от физиката, химията и биологията. Задачата беше доста трудна  и предизвика дори и членовете на журито да се присъединят към екипите. Третият кръг беше най-интересен. Всеки отбор представи свой проект, който беше предварително подготвен и поднесен по забавен начин. Отборът на Кристиян показа училище на бъдещето, а отбора на Хакан - макет на Земята, подкрепен с интересни факти за вредните човешки влияния върху планетата. Децата демонстрираха как съвременните технологии биха могли да служат и за екологични цели. Вместо да разпечатват на хартия необходимата им информация за начините, по които всички ние можем да съдействаме за опазването на природата, те сърфираха в интернет и четяха от дисплеите на  мобилните си телефони.
Журито се затрудни, тъй като и двата отбора показаха, не само  знания и компетентности по предмета, а креативност и лично отношение към екологичните проблеми на планетата. Само с две точки повече победител стана отбора на Хакан, но госпожа Димова-преподавател по „Човекът и природата“  и организатор на урока състезание, с радост обобщи , че в крайна сметка победител е знанието. ”Вие показахте познания и съпричастност. Доказахте, че човекът и обкръжаващата го среда трябва да са не взаимно използваеми, а взаимно полезни”, благодари им тя и ги поздрави за успешното завършване на шести клас – разказват още от клуб „Наблюдател“.

С урок състезание завърши учебната година за шестокласници от ОУИв.С.Тургенев
netinfo

С урок състезание завърши учебната година за шестокласници от ОУИв.С.Тургенев
netinfo