Разследват доктор за документно престъпление
Разследват доктор за документно престъпление / Радка Минчева, архив

Разследване срещу хирурга д-р Бранимир Мичев е образувано в Районна прокуратура-Разград. Това стана ясно по време на дело в Административния съд, което самият медик е завел срещу полицията. То е срещу разпореждане да му се отнеме правото да ползва ловно оръжие, подобни мерки се предприемат срещу лица, разследвани по наказателни дела.

Това дело обаче така и не започна днес, защото се оказа, че д-р Мичев си е оттеглил жалбата. Срокът на разрешителното му за ползване на оръжието е изтекъл още преди датата на полицейското постановление.

Говорителят на Окръжна прокуратура-Разград Милена Пенчикова потвърди, че има разследване срещу д-р Мичев, но то се води в Районна прокуратура и резултатите от него ще бъдат обявени при внасяне в съда. Подробности отказа да обяви.

Производството е по чл. 311, ал. 1. Според Наказателния кодекс длъжностно лице, което в кръга на службата си състави официален документ, в който удостовери неверни обстоятелства или изявления, с цел да бъде използван този документ като доказателство за тия обстоятелства или изявления се наказва с лишаване от свобода до 5 години, като съществува и възможност да се отнеме правото за заемане на определена обществена или държавна длъжност.

Членът на борда на директорите на МБАЛ-Разград д-р Георги Кулишев не знаеше за сигнал, подаван срещу Мичев във връзка с работата му в лечебното заведение. Юрисконсултът на РЗОК Радка Башакова също нямаше информация производството да е свързано с отношения със здравната каса.