Първо място в Москва за две разградски учителки
Първо място в Москва за две разградски учителки / netinfo

Две  учителки от ГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград спечелиха първо място на международно състезание в Москва

Росица Керчева и Румяна Темелкова участвали с общ проект в конкурса Математика и проектиране", подготвяли темата си „Пътешествие в комбинаториката и движения на равнините" няколко години. Идеята им е с интерактивни методи да се преподават на осмокласниците и десетокласниците двете трудни за усвояване теми. Обмислят да подготвят подобни уроци и за другите класове.

Двете разградчанки се състезавали в едно от осемте направления, две от които педагогически и шест - за ученици, изпреварили представители на домакините. В конкурса участвали общо 400 учители и ученици от Русия, България, Китай, Беларус, Казахстан и други. Работата им оценявало жури от професори от Московския държавен университет.

Дипломи от Министерството на образованието в Московска област и електронни книги са наградите, които двете учителки са получили. Те благодарят на спонсорите си: община Разград, „Овергаз" и „Амилум", както и на ГПЧЕ, училището предоставило лаптоп, а колежките им, които преподават руски език, помогнали с подготовката на презентацията на темата на езика на домакините на конкурса.

В 23-членната българска делегация за състезанието имаше и още двама представители на Разград - деветокласникът от ПМГ"Акад. Никола Обрешков" Здравко Здравков и неговият ръководител Коста Попов. За доброто си представяне в международния конкурс тийнейджърът получи награда от директора на училището Мануел Василев, по време на обявяването на победителите от Великденското математическо състезание в понеделник.

Първо място в Москва за две разградски учителки
netinfo