прокуратура лого
прокуратура лого / БГНЕС, архив
Двамата полски граждани, които бяха задържани вчера за нанасяне на побой на 36-годишен мъж от град Цар Калоян, днес са освободени от ареста, съобщиха от Районна прокуратура-Разград. Експертиза установила, че потърпевшият е с лека телесна повреда, което не изисква по-тежка мярка за задържане, обясниха от държавното обвинение. Ако повредата бе средна, мярката щеше да бъде удължена поне до 72 часа.

Поляци пребиха служител на бензиностанция заради забележка (ВИДЕО)

Инцидентът е станал в неделя около обяд. Тогава на бензиностанцията в центъра на Цар Калоян спрял полски автобус, който возел туристи към родината им след почивка на българското Черноморие. Един от пътниците взел детско колело, оставено в района на бензиностанцията и се повозил на него.

Това станало повод за скандала между двама от поляците, които били употребили алкохол, и служителя на обекта – 36-годишният Адем Рами. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград с фрактура на носа и охлузни рани по лицето. След оказаната медицинска помощ е освободен за домашно лечение, а днес е установено, че нараняванията му се квалифицират като лека телесна повреда.

17-годишен е единият поляк, задържан за нападение в Цар Калоян

По случая е образувано бързо производство, обвинението ще бъде внесено до седмица в съда. Двамата извършители на побоя не са длъжни да се явят в съдебната зала, те са упълномощили служебни защитници, които ще ги представляват, обясниха от Районна прокуратура-Разград. Те са съдействали на разследването и са изразили съжалението си за инцидента