Служител на бензиностанция в град Цар Калоян е бил пребит от двама полски граждани, те са задържани за 72 часа. Това съобщи прокурор Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор.
 
Около 12.00 ч. в неделя автобус, движещ се в посока Румъния, в който са пътували полски граждани, прибиращи се от Слънчев бряг, е спрял на бензиностанция в град Цар Калоян.
 
Докато е зареждал, е възникнал конфликт между двама от полските граждани и едно от момчетата, което е работило на бензиностанцията. Той е бил провокирал от поведението на едно от лицата, което е взело детско колело и е започнало да го кара в района на бензиностанцията.
 
След възникването на конфликта полските граждани, на около 20-годишна възраст, са нанесли множество удари по главата и по тялото на служителя в бензиностанцията.
 
Вследствие на това българският гражданин е с фрактура на носа и с контузни рани по тялото и главата.

Районната прокуратура в Разград е разпоредила незабавно да бъде започнато досъдебно производство. В момента се разпитват свидетели.

Двамата полски граждани са задържани с обвинения в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянното им задържане от съда.
 
Агенция Фокус