Победа на учителки донесе стипендии за ученици
Победа на учителки донесе стипендии за ученици / www.gpcherazgrad.com/

Две учителки от ГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград победиха в национално състезание, с това получиха право да участват в международен форум в Москва, а двама техни възпитаници ще получават студентски стипендии.

Росица Керчева и Румяна Темелкова днес защитиха своя разработка по международния проект „Методика и информационни технологии в образованието". Инициативата се организира от: Института по математика и информатика при БАН, Висшето училище по застраховане и финанси - София, Академията за социално управление в Москва и Факултата по педагогическо образование при Московския Държавен университет „М. Ломоносов".  Тазгодишният международен финал е между 1 и 5 май в Москва, България ще бъде представена на него от двете учителки от Езиковата в Разград както и от още две педагожки. Домакините поемат всички разходи с изключение на пътуването до руската столица.

Темата, която Керчева и Темелкова ще представят, е Пътешествие в света на комбинаториката и еднаквостите в равнината".

Двете учителки са получили право да изберат двама абитуриенти  от ГПЧЕ, които да получат стипендии от по 2100 лв. за цялото си обучение във Висшето училище по застраховане и финанси - София. То работи с Шефилдския университет и успешното завършване на  учебното заведение  в София осигурява две дипломи - българска и английска.