/ ThinkStock/Getty Images
Пиян водач предизвика пътно-транспортно произшествие на кръстовището между главния път Русе - Варна и Исперихския път, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград днес.

Инцидентът е станал около 14.20 часа, на 23 декември. Докато управлявал „Ситроен Ксантия“, 57-годишният П.П. от Разград блъснал намаляващия скоростта, за да завие наляво „Опел Астра“, шофиран от А.Ф. на 46 години от Варна.

Пристигналите на местопроизшествието служители на реда тествали водача на „Ситроен“-а за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,01 промила. По случая е образувано бързо производство.

Млада шофьорка влезе през витрината в бензиностанция

Още трима водачи, употребили алкохол, са засечени при полицейски проверки в Кубрат и Разград през почивните дни – допълват от ОДМВР-Разград. На 24 декември около 23.30 часа е спрян лек автомобил „Ауди А4“. Пробата с дрегер на 41-годишния шофьор /Н.А. от Кубрат/ отчела 1,23 промила.

Шуменски шофьор блъсна старци на тротоар в Осенец, друг водач самокатастрофира в Кубратско

На 26 декември, около 02.00 часа по улица „Перистър“ в Разград е спрян за проверка „Нисан Терано“, управляван от 25-годишния Д.Ш. Дрегерът отчел 1,41 промила алкохол в издишания от водача въздух. Образувани са бързи полицейски производства.

Около 22.50 часа, на 25 декември в самуилското село Владимировци е спрян нерегистриран „Трабант“. 35-годишният водач се оказал неправоспобен и пиян – шофирал с 1,31 промила. По случая е образувано досъдебно производство.