/ ОДМВР-Разград
Намериха убит таксиметров шофьор по пътя за Дянково.

От ОД на МВР-Разград съобщават, че първоначално е получен сигнал за транспортно произшествие, това е станало в 21.40 часа на 27 февруари на тел.112. Локацията на инцидента е пътя Разград – село Дянково, след жп прелеза.

На място пристига автопатрулен екип, който установява таксиметров автомобил „Дачия Логан“ с разградска регистрация, излязъл извън пътното платно. В гората, на около 8 метра от автомобила, е открит труп на мъж.

Предприети са следствени действия и оглед на местопроизшествието от оперативна група служители на „Криминална полиция“ и съдебен лекар. Установено е, че се касае за убийство.

Тялото с две прободно-порезни рани от нож в областта на врата се оказва на водача на таксито. Впоследствие е установена самоличността му – 63-годишен мъж от Разград, който по данни на собственика на колата е управлявал автомобила като таксиметров. Образувано е досъдебно производство по чл.115 от НК. Продължават действията по разследване на тежкото престъпление.

Дарик-Разград научи, че убиецът е видян от случайно преминаващ автомобил, шофиран от жена. Тя спряла, за да попита дали е станал пътен инцидент и дали може да помогне. Мъжът – около 30-годишен, турскоговорящ – помолил да бъде закаран до Разград.

Качил се в колата, седнал на задната седалка, жената го оставила в централната част на града, по него нямало видими следи от кръв или наранявания.  

Мъжът все още се издирва.